Pagina's

dinsdag 25 september 2012

Nepal, een land vol rituelen


We gaan een nieuwe wereld ontdekken.
Maandag 15 oktober vertrekken we naar Nepal.

Frank en ik hadden besloten in het najaar een last minute te boeken omdat we voorzagen dat we een hectische zomer zouden krijgen met in-, door- en uitvliegende kinderen.
In het voorjaar vertelde mijn schoonzusje Emmy dat ze weer een reis naar Nepal zou organiseren. Emmy gaat al zo'n 12 jaar regelmatig naar Nepal. Ze organiseert ook vaak reizen voor groepen, ze heeft goede contacten in Nepal. Na eerst samen en daarna met onze werkgevers overlegd te hebben, besloten we ons in deze nieuwe wereld te laten onderdompelen.
We gaan met een groep van 10 personen. Naast Emmy, Frank en ik gaat ook de zus van Frank, Helma mee. En nog 5 vrouwen en gelukkig voor Frank nog 1 man :)


View Larger Map

15 Oktober gaan we met een nachtvlucht van Brussel via Frankfurt via New Delhi naar Katmandu. Met het tijdsverschil van 6 uur zal de reis van huis tot tijdelijk huis zo'n 24 uur duren. We worden rond 3 thuis opgehaald door een taxibusje en zullen rond 3 uur In Kathmandu aankomen. Daar worden we opgehaald door Mahesh, onze gids gedurende onze vakantie. Mahesh kennen we. Hij is verschillende zomers in Nederland bij Emmy en Ruud geweest. We vinden het heel bijzonder dat hij nu 3 weken zijn land aan ons laat zien. Mahesh is gids en heeft een hotel. De 1e week zullen we in zijn hotel Vajra Guest House verblijven. Het hotel staat in Bhaktapur, een stad die op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat.

Begin september hebben we kennis gemaakt met enkele medereizigers. Emmy ontving ons bij haar thuis volgens Nepalese rituelen met een pashmina (sjawl) en banaan. We kregen chai te drinken, thee gekookt met melk, suiker en specerijen. Emmy vertelde ons dat Nepal een land vol rituelen is. We zullen dat bij aankomst meteen ervaren omdat we midden in het Dashain festival vallen. Tijdens dit festival wordt de godin Durga aanbeden met vele duizenden dieroffers voor de rituele heilige baden. Het is een 15-daags feest voor alle kasten en geloof in heel Nepal. Elk huis wordt gereinigd en prachtig ingericht. Familie komen van heinde en ver terug naar huis. Iedereen koopt nieuwe kleren, vele geschenken en enorme voorraden eten worden ingeslagen.
Dat wordt echt een onderdompeling in een nieuwe wereld.

Tevens kregen we het programma van ons 3-weeks verblijf. Het is een vol programma, het wordt geen luier-vakantie. Maar daar reizen we natuurlijk ook niet zo ver voor.

Ook dit keer wil ik via mijn blog ons reisverslag met jullie delen. Vanaf 15 oktober zal ik (als ik wifi heb :)) onze belevenissen plaatsen.

Namasté ('ik groet de god in jou')
Judith

2 opmerkingen:

  1. Heel veel plezier! Geniet ervan! -xxx-

    BeantwoordenVerwijderen
  2. lilian moermans11/10/12

    he Judith en frank,

    veel plezier in Nepal, geniet maar lekker van jullie reis.

    de moermannekes

    BeantwoordenVerwijderen